dimarts, 8 de desembre del 2009

L'hora de biblioteca de 4t









Durant el segon trimestre els alumnes de 4t van una hora setmanal a la biblioteca.
Durant aquesta hora llegeixen un llibre que trien d'un carro que els hem preparat per a ells. Hi ha des de clàssics com "La volta al món en vuitanta dies" o "Hòbbit" fins a les últimes novetats editorials com "Los escarabajos vuelan al atardecer" o "El clan de la lloba".
Els oferim la possibilitat que comentin aquí els llibres que han llegit i que ens recomanen.

dilluns, 7 de desembre del 2009

Novetats

Joan Pla guanya el premi Enric Valor i publica

El crim del mas maleït



El darrer guanyador del Premi Enric Valor, és l'autor de l'última novetat d'Edicions del Bullent.


L’obra guanyadora va ser La maledicció del grial càtar una novel•la que, narrada des dels temps actuals, s'endinsa en els temps de l'heretgia càtar. Per tant, la història passa en terres valencianes i a Carcassona, en terres occitanes. La protagonista, Maria, no se sent còmoda a casa. Hi ha els típicsconflictes familiars amb els pares i un germà drogoaddicte. Davant la por que pren al seu germà, fuig a Carcassona on viu Charles, un jove a qui va conèixer en un viatge d'intercanvi estudiantil. Però amb ella s'enduu una estranya medalla que conté una maragda. Només quan la llueix en un dels actes culturals que es fan a l'estiu a Carcassona, Mr Brouart la reconeixerà i començarà una llarga i trepidant història per aconseguir el 'grial càtar', sobre el qual pesa una greu

maledicció que s’anirà complint sense excepcions.

L’autor és el reconegut escriptor Joan Pla (Artana, 1942), que actualment resideix a Borriana des de fa molts anys. Va cursar uns anys d'Econòmiques i Magisteri i ha exercit com a professor fins a la seva jubilació. Com a escriptor va començar a publicar l'any 1980, després que guanyà el Premi Malva-rosa de València i l'any 1981 quedà finalista dels Premis Ciutat de València amb Mor una vida,es trenca un amor. Des d'aleshores ha emprès una llarga i prolífica cursa literària amb més de cinquanta títols publicats.


En Edicions del Bullent, ha publicat: L'ordinador màgic, El poble que recuperà la lluna, L'Omicrom, El secret de Hassan, el morisc, Tots els noms d'Eva, Un cadàver amanit amb xampany, i recentment, El crim del mas maleït.

Ha guanyat diversos premis literaris, com el de Bancaixa, Vicent Silvestre, el de la crítica de l'IIFV, Vila de l'Eliana, Ciutat de Vila-real, Torrent i de Borriana.


Dades del llibre:

ISBN: 978-84-9904-014-1 - Preu: 8,40€

13x19 cm - 152 pàgines

Col·lecció Esplai

A partir de 12 anys







Però això no és tot. Just aquesta setmana ha arribat la seva última novel·la, publicada a Edicions del Bullent,

El crim del mas maleït.


Aquesta novel·la de misteri comença quan Miquel Saborit, estudiant de Belles Arts, decideix anar un dia a pintar al peus del Montcabrer, al Mas del Baró, conegut pel Mas Maleït, des que s'hi van produir feia uns anys l'estrany i misteriós assassinat de les dues filles del masover. Però cada volta que pinta els ametllers que presideixen l'entrada al mas, apareix reflectit al llenç un rostre femení que mostra uns ulls esgarrifats. Sorprès davant la repetició del fenomen, Miquel iniciarà, en companyia de la seva nòvia i dels seus més íntims amics, una costosa investigació que el durà a esbrinar, fins i tot usant mètodes paranormals, qui s'amagava darrere d'aquell execrable crim i qui continua interessat a impedir que s'arribi al fons de la qüestió. Una novel·la que anirà desvetllant l'un darrere de l'altre els més inesperats i sorprenents personatges.

Així que doble enhorabona per a Joan Pla!


Polsa ací per llegir el primer capítol del llibre.