diumenge, 26 de setembre del 2010

Lectura obligatòria 4t ESO 1r trimestre


Amb aquesta novel•la d’aventures de ritme trepidant, César Mallorquí ha encaixat perfectament les peces d’un complex trencaclosques.

Si bé la trama s’inicia a Bolívia, amb la fugida de Doña Flor Huanaco a Espanya, el pla de venjança d’un poderós narcotraficant es traslladarà als carrers i barris de Madrid. Darrere els seus passos arriben un implacable assassí a sou conegut com a senyor Luna, amb l’encàrrec de matar-la, i el fill del narcotraficant, desitjós d’heretar el seu imperi i, per tant, més perillós fins i tot que el pare.
Malauradament, ben aviat es veu involucrat en aquest complot un jove superdotat intel•lectualment, encara que massa vulnerable en el pla afectiu, perquè precisament Flor Huanaco ha anat a parar a casa seva com a assistenta....

(Esperem que us agradi i que, en finalitzar la lectura, escriviu els vostres comentaris).

LECTURA OBLIGATÒRIA 1r trimestre 2n ESO


Durant l’estiu, un noi de poble coneix una noia de ciutat amb qui descobreix l’amor. Aquesta relació el marcarà profundament i dividirà per sempre més la seva memòria entre l’abans i el després d’aquell estiu.
I és que aquell estiu, a Queralbs, tot va ser diferent, va ser com un miratge…


(Esperem que us agradi i que, en finalitzar la lectura, escriviu els vostres comentaris).

divendres, 24 de setembre del 2010

La velleta refranyera


Edicions del Bullent publica l'últim llibre de Jordi Raül Verdú, La velleta refranyera. Aquest llibre ha estat il·lustrat per Mª José del Amo.



Edicions del Bullent publica l'últim llibre de l'autor alcoià Jordi Raül Verdú, La velleta refranyera, on conta com una dona centenària, que parla a base de refranys i frases fetes, crida l'atenció a un grup d'amics. Aquests, encisats de sentir tants refranys que feia temps que no sentien, la conviden a la Setmana Cultural de la seva escola, on la Velleta farà realitat el seu somni.
A La velleta refranyera hi destaquen valors tan importants com l'estima als nostres majors i a la llengua. El conte incorpora 400 refranys i frases fetes, cosa que el fa molt útil també per a l'ensenyament.

Però, qui millor per parlar de llibre que el propi autor? Al següent enllaç, podreu veure a Jordi Raül Verdú explicant-nos més coses sobre la Velleta:


http://www.youtube.com/watch?v=uLNh5po1ccI

Jordi Raül Verdú Pons, va néixer a Alcoi (Alacant), l’any 1960. És mestre i ha exercit a Madrid, els EUA, Andorra i a la seva terra.
És autor d’una trentena de llibres, la majoria d’ells contes, i també rondalles, amb títols com: Jordi i el Reiet Sabut (1992), El misteri del Montcabrer (1994), El vellet de la Safor (1996), El barranc de l’Infern (1998), El pergamí enigmàtic (1999), A la vora de la llar (2001), La xiqueta del Benicadell (2001), Mariola (2001), Aventura antàrtica (2003), L’arbre misteriós (2005), Una nit prop del foc (2006), L’amic dels voltors (2007), Peret de Poca Por (2009)…