divendres, 21 de gener del 2011

Lectura 2º trimestre. Lengua castellana 4ºESO


CIELO ABAJO
Fernando Marías

Fernando Marías nos atrapa con el suspense, con amores que duran toda una vida, amistades traicionadas y duelos en los cielos con aviones de guerra. Nos hace mirar la contienda desde los dos lados, a través de los ojos de un traidor a ambos bandos y doblemente perdedor, aunque en las guerras nadie gane.

Lectura 2º trimestre. Lengua castellana 3º ESO


LA VISITA DEL INSPECTOR
J.B. Priestley

Un inspector de policia interrumpe la animada cena con que celebran el compromiso matrimonial de Sheila e indaga la implicación de los comensales en el suicidio de una muchacha. La obra desarrolla entonces una trama que progresa como un mecanismo de relojería.

Lectura 2º trimestre. Lengua castellana 2ºESO


Otra vida para Cristina
Marta Rivera de la Cruz

Tras perder a sus padres, la vida de Cristina cambia por completo. Tendrà que trasladarse de Madrid a un pueblo de la costa gallega para vivir con su tía Virginia. Allí conocerà a Sara, que se convertirà en su mejor amiga, y a Sergio, un guapo universitario al que considerarà el chico de sus sueños. Pero, además, Cristina deberá enfrentarse a un misterio: ¿quién es en realidad su tía Virginia? ¿Por qué su madre y ella se pelearon? Y mientras pasan las semanas, aprenderá que no todo es lo que parece y que uno puede encontrar un nuevo hogar en el sitio más insospechado.

Lectura 2º trimestre. Lengua castellana 1ºESO


MANZANAS ROJAS
Luis Matilla

Afortunadamente también existen jóvenes que, como Salim y Ariel, no odian a sus semejantes y que se esfuerzan por demostrar que la amistad entre gentes de diferente color, raza o religión, todavía es posible en el mundo.

diumenge, 9 de gener del 2011

Lectura 2n trimestre. Llengua catalana 1rESO


L'ASSASSINAT DEL PROFESSOR DE MATEMÀTIQUES

En Flip no sap què fer perquè tres dels seus alumnes s'adonin que les matemàtiques són com un joc. Per això, i perquè no vol suspendre'ls, els proposa resoldre en grup tot un seguit de problemes. Un bon dia en Flip és assassinat i mor davant mateix dels tres nois! Per poder descobrir i capturar l'assassí, els tres amics han de resoldre uns quants enigmes, jocs d'enginy, problemes i pistes que els conduiran de dret al culpable.

Lectura 2n trimestre. Llengua catalana 2nESO


LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES (grups 25 i 26) LA CASA SOTA LA SORRA (la resta de grups)

LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES

Phileas Fogg és un cavaller, i quan aposta, amb altres membres del Club de Reforma de Londres, que pot viatjar al voltant del món en 80 dies, s'ho agafa al peu de la lletra. Immediatament marxa amb el seu criat, Passepartout. Però no tot va bé, ja que els mètodes de transport no només són incerts, sinó que, a més, són perillosos. Fogg també és acusat del robatori d'un banc i és perseguit per un detectiu.

Lectura 2n trimestre. Llengua catalana 2nESO


LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES (grups 25 i 26) LA CASA SOTA LA SORRA (la resta de grups)

LA CASA SOTA LA SORRA
secreta
Quan diuen en que el Nil és un riu perillós, tothom pensa en els cocodrils. Però això no és res, comparat amb el senyor TI: un misteriós personatge que dirigeix la casa sota la sorra, la seu d'una organització secreta instal·lada al Sudan que es dedica a tota mena de negocis bruts. Entrar-hi és ben fàcil, però per sortir-ne en Pere Vidal i en Henry Balua estan a punt de deixar-hi la pell.

Lectura 2n trimestre. Llengua catalana 3r ESO


EL GAT NEGRE I ALTRES CONTES

De fet, no caldria afegir res més perquè t'animis a llegir aquest fantàstic llibre. Encara no t'has decidit? Doncs escolta: espais tancats, amors fúnebres, mars tenebrosos, misteriosos cadàvers i fenòmens inexplicables és el que aquí t'espera.

Lectura 2n trimestre. Llengua catalana 4tESO



ROMEO I JULIETA

Encara que la història de Romeo i Julieta té una llarga tradició literària, va ser William Shakespeare (1564-1616) qui aconseguí elevar a categoria de mite la relació amorosa intensa i romàntica entre dos joves pertanyents a sengles famílies enfrontades per un odi secular. Aquest antagonisme dramàtic entre amor i odi va proporcionar a Shakespeare la pauta per crear una història de vius contrastos, en la qual les escenes còmiques alternen amb les dramàtiques, la sensatesa cedeix davant la precipitació, el llenguatge líric o retòric conviu amb registres vulgars i fins i tot obscens, i l'amor romàntic s'oposa a una visió que restringeix l'amor a un simple intercanvi sexual. El destí fatal, al capdavall, s'imposa en aquest conflicte i acaba amb els protagonistes però no amb el seu amor, que perdura més enllà dela mort.